GLEAM Bedrijfsgeschiedenis

Het idee voor GLEAM ontstond in 2010 uit de behoefte van een Weense fietskoeriersdienst om een ideaal voertuig te ontwikkelen om zijn activiteiten beter uit te voeren. Mario Eibl, oprichter van GLEAM en zelf een enthousiast fietser, gebruikte zijn technische expertise en start-up ervaring precies voor dit doel. Hij ontwikkelde verschillende fiets-prototypes tijdens verschillende R&D-projecten, zoals het EMILIA-project. In 2014 won hij uiteindelijk de eerste prijs van de Urban Innovators Challenge op Forum Alpbach in Oostenrijk.

 

Als gevolg daarvan werden de prototypes krachtig verder ontwikkeld, werd de speciaal ontwikkelde bochtkanteltechnologie geperfectioneerd en werden verdere prijzen zoals de "Landing Zone Contest" (2015), "Revolutionizing transportation systems" van het Kapsch Innovation Camp (2015), de publieksprijs van de E-Mobility Challenge START-E (2016) gewonnen. In 2016 werd GLEAM genomineerd als "Logistieke Start-up van het jaar 2016".

In 2019 werd KIC InnoEnergy  aandeelhouder om de eerste kleine serieproductie van het voertuig te starten. In datzelfde jaar werd GLEAM geselecteerd als een van als company building project van het succesvolle innovatieadviesbureau WhatAVenture uit Wenen. Sinds maart 2020 is WhatAVenture ook aandeelhouder van GLEAM. De ideale basis voor groei is daarmee gelegd.

In 2019 is GLEAM voor het ontwerp, de detailengineering een samenwerking aangegaan met het gevestigde ingenieursbureau Ricardo, een team met jarenlange ervaring in de motorfietsindustrie.

Op de Eurobike beurs 2019 in Friedrichshafen werd het laatste voorserie model succesvol gepresenteerd en werd de GLEAM Multi Use Bike verkozen tot de meest geteste fiets op de beurs. De aanzet tot serieproductie werd gegeven. Daarom werd in 2019 ook de partner voor de serieproductie geselecteerd: In Nederland toegevoegde technologieën. Na een succesvolle samenwerking werd de productiefaciliteit begin 2022 overgebracht naar de thuisbasis van GLEAM, de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Sindsdien worden de Multi Use Bikes uitsluitend in Oostenrijk geproduceerd.

 


GLEAM Team

Naast een sterk internationaal netwerk van partners is het GLEAM-team samengesteld uit deskundigen op verschillende gebieden. Zij hebben zich tot doel gesteld een nieuwe categorie elektrische fietsen te ontwikkelen om een revolutie teweeg te brengen in de stedelijke mobiliteit.

Naast hun zeer verschillende achtergronden en enthousiasme voor de fiets heeft het GLEAM-team nog één ding gemeen: de overtuiging en het enthousiasme dat de GLEAM Multi Use Bike een revolutie teweeg zal brengen in de stedelijke mobiliteit. Met de GLEAM zullen steden onafhankelijk worden van auto's en zal vervoer gemakkelijk en flexibel worden.

 

Emissievrije, betaalbare en snelle transportoplossing

Hoewel het GLEAM-wiel een driewieler is, rijdt het als een tweewieler. De fiets beweegt  zich behendig en veilig door bochten, waarmee GLEAM zich onderscheidt van andere producten. Met zijn eigen dynamische kanteltechnologie (DTT), die de lading altijd in balans houdt, en volledige vering is de fiets niet alleen ideaal voor in de stad, maar ook voor op het platteland. De GLEAM Multi Use Bike is een emissievrije, betaalbare en snelle transportoplossing die voldoet aan de behoeften van bedrijven en particuliere gebruikers.

 


GLEAM ESCAPE Multi Use Bike

Klik hier voor informatie

 

Bedrijfsvideo GLEAM Multi Use Bikes